A v tomto čase

Zvládam to? Zvládam to? Nemyslím. Som socka, priznávam, vo všetkých ohľadoch. Zastihlo ma to pomerne nepripravenú. Uznávam bola som zvyknutá na "luxus". Mal na mňa kto zarábať a nemusela som brať ohľady na to odial sa tie peniaze berú. No vravím, socka. Nemusela som rozmýšľať nad tým, či si teraz kúpim bagetu alebo polku chleba na 3-4 dni. A zrazu mám celý rodinný rozpočet na starosti ja. Ja viem nie som jediná, ale dáva mi to zabrať tak či tak. Viac času trávim na úradoch ako v škole. Už mi to lezie mierne hore krkom, ale ešte som ani ne v polovici. V živote by ma nenapadlo, čo všetko s tým súvisí. Jednoznačne by mali školský systém obohatiť o poznatky typu: Ako napísať daňové priznanie. Čo všetko treba napísať do žiadosti na kataster(poprípade hociakej inej). Ako napísať žiadosť na súd. a podobne. Ja viem mnohí si povedia, veď všetko sa dá vygoogliť! No dá, ale divili by ste sa koľko vecí vás ani nenapadne. Napríklad, že na mestskom úrade treba podať priznanie za nehnuteľnosť a prihlásiť smeti a ako to všetko funguje. Keby ma tam neboli poslali, tak tam ani nejdem. A ani google nevie všetko. Tú žiadosť na kataster som ja osobne nenašla. Ešte , že mám kamarátku, ktorá s tým pracovala tak mi vedela poradiť. Asi som staromódna, ale lepšie sa mi riešia veci keď sa mám koho opýtať (keď si môžem knihu "omatať" v paprčkách ) ako sa spoliehať na všeobecné príklady a programy. Zase je tiež pravda, že neviem googliť :D Aj ma to v istom ohľade nebaví. Som žena, nie vždy mi všetko dopne na prvý krát tak ako má. Dokiaľ mi to niekto nepovie priamo.
A mám okuliare. Už v našej rodine nie je človeka, ktorý by nemal. Síce sú len do blízka, väčšinou len na čítanie, alebo keď si namáham oči. Čo je v mojom prípade skoro stále. I keď ja si ich skoro stále zabúdam dať na oči. Je to nezvyk mať nové "oči".

Komentáre

  1. Toto bude trápny koment, ale držím ti palec, nech ti všetko vyjde. Ono je to fakt ťažké, ten "reálny svet". To keď mňa matka minule poslala na poštu len s dákym šekom či čímto, bola som absolútne vyšokovaná z toho, čo mám akože na tej pošte robiť... Alebo keď som šla minule do banky, ani debilný flajster, keď chce previesť prachy z účtu na účet som nevedela vyplniť! A toto sú ešte len drobnosti, nie je to žiadne vážne daňové priznanie, katasterové veci... A už v tých maličkostiach som ja stratený! Obdivujem vás, slečno, držím palec, nech vám všechno vyjde a nech po tých úradoch beháte menej ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Inak, konečne sa mi podarilo zverejniť koment! Pri tomto designe je ten formulár taký malý, že nevidím to okienko, kam mám potom napísať to overenie slovom, ale stlačila som tabulátor, ja inteligent a už to je :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára