Celý svet je na facebooku

Aj ja, hold už je tomu raz tak. Poznám máľo ľudí, ktorí tam nie sú, alebo nechcú byť.
Ono taký facebook, je vám vlastne úplne skveľá vec. Máte prehľad o svojich priateľoch , známych a niektorí aj o rodine, bez toho aby ste sa s nimi priamo bavili. Niekedy sa dokonca dozviete aj také veci, ktoré by ste práve vedieť nemuseli, alebo nechceli.
A má trilión "zaručene pravdivých"  alebo strašne prisprostastých testov, ktorým zo začiatku každý podľahne. Keď nie je čo robiť samozrejme. Uznávam je to ľahšie klikať na odpovede a zabíjať tým nudu, ako niečo vymyslieť. ( a všetkých zaspamovať).
Facebook je efektívny žrút času. Cez prídavanie a komentovanie fotiek, výsledkov testov a mini statusov až po ich večné čítanie. Je radosť prísť po dvoch dňoch na internet a nájsť cez 50 upozornení. Facebook vyžaduje vašu neustálu pozornosť, a je jedno či prispievaním, alebo reagovaním.
Sme tam všetci tak pekne pokope. Aj tie akcie sa jednoduchšie dohadujú. Keď všetkých účastníkov máte medzi priateľmi a tí majú priateľov a tí majú priateľov. Nemusíte obvolávať 300 ľudí. Facebook to vyrieši za vás... a zadarmo. Len za trochu obetovaného času.
A z istého ohľadu, je to silný konkurent blogovania. Načo rozmýšlať a písať dlhý článok na nejakú tému, keď sa jednoducho môžeme vyjadriť v statuse a tak máme väčšiu šancu, že si to niekto prečíta. (čím viac máme známych, tým väčšia šanca)
Samozrejme, možností je veľa. Nemusí sa nutne jedna o fb. A nemusí to tak platiť na všetkých.
Takto to vidím ja.

Komentáre

  1. on je totiž fejsbůk taky trochu o pohodlnosti. je mnohem jednodušší zmáčknout "ajlajkit" než kontaktovat přátele jiným způsobem. nemusím si pamatovat narozeniny, protože mi je fejsbůk řekne.
    ale je to nechutná věc. protože o tobě všichni všechno vědí. tedy, samozřejmě jen to, co je o sobě necháš vědět.
    ach, ale blogování bylo tak krásná věc. už jsem prohlédla asi tisíc milion designů a všechny jsou strašné, to jen tak bajdwej.
    jsem ráda, že pořád píšeš. že některé slečny ještě píší, protože mi to připomíná ty krásné časy, kdy jsem měla čas číst a po nocích nespat a zkoumat, co to všechno umí a tak. víšco. asi se to nikdy nevrátí a všichni budeme klikat "ajlajkit" místo toho, abychom s lidmi mluvili, ale to je pokročilost doby.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Facebook som mala cca 10 minút... A bolo to moc komplikované, hoci to mi tvrdil každý, že sa tam jeden prosto musí zorientovať a potom to už ide ako po masle! No mňa skôr ako komplikovanosť toho celého pre jednéhoe ešte nezorientovaného človeka vydesilo práve to, že na tom facebooku sú všetci! Aj tí, ktorých tam ja napr. nepotrebujem, nechcem stretávať. Aj to viem, že sa tam dá kadekto kadejak nenápadne poblokovať či čo, ale aj tak... tí ľudia tam sú, nájde si ťa tam ktokoľvek! Je to dobré, ak sa treba zorganizovať ľahko a rýchlo, ako si už písala, ale... Ja som asi priveľmi paranoidná, aby som sa tam každému vycapovala na oči :D. Zostávam verná svojmu anonymnému blogu. Krátke statusy nie sú pre mňa, ja neviem byť stručná :D. A čo sa týka tých testov a podobne na zahnanie nudy... Ja na zahnanie nudy čítam blogy :D. Chápem ten humbuk okolo fejsbúku, v určitých situáciách (ktoré si vymenovala) je to užitočná vecička, ale ja osobne ho nepotrebujem :D.

    Inak, Well, pekný blog! Tiež žasnem, ako pekne sa dá blogovať na blogspote... To ako si dokázala? Ja by som hneď šla z toho pototo... no veď vieme, na akom servere si to blogujem :D (nechcem robiť zlú reklamu, ale niekedy je to tam... veď vieme :D), ale ja potrebujem niečo pre debilkov - ako je to jednoduché tam, kde aktuálne som :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inak, slečna Lamentia, akú len máte svätú pradu s tým "ajlajkit"... Ach...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára