Vyliahnutie sa Vidlochvosta feniklového

Chovu hmyzu a pavúkov sa nevenujem dlho. Len nejaké zo dva mesiace. Ale pred asi 2-3 tyzdnami som u nas v kuchyni našla krásnu húsenicu Vidlochvosta feniklového (Papilio machaon), ktorá sa mi zakuklila a dnes ráno sa na svet ukázal krásny samec.

 
Fotografie kukly tesne pre vyliahnutím, fotené včera okolo 0.00 :D Po porvchom už krásne vidno kresbu aj štruktúru krídiel a tela.
   
Nepodarilo sa mi sledovať celý priebeh liahnutia, pretože som sa zobudila až o 8smej a ešte chvíľu mi trvalo, kým mi doplo, že čo sa na mojom okne deje. Predpokladám, že som mala vstať tak o polhodinu skôr :( ale kto vedel :D ja nie -_-" (aj to som vstala len náhdou)
 
 
Kukla bola na kôprovej stopke v pohári, preto tá platelína, aby sa udržala vo vhodnej polohe na voľnom priestranstve. :)
   
  
už prázdna kukla
  
Dotyk prírody

 
Už kompletne uschnutý a vyrovnaný motýľ 
Je mi jasné, že to je obyčajná slovenský druh motýľa, ale z toho sa nedá netešiť :)

Viac inf na : Wiki

Komentáre

  1. Tak ty fakt, smrteľne vážne, chováš motýľa? Božeee, ten je krásny! Ako sa volá? Teda, je to vidlochvost, to vieme, ale jeho ctené meno :D? Hm, ako sa vlastne dá taká motýľ chovať? To ho máš v akvárku? Čím ho kŕmiš? Fascinujúce...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplne smrteľne vážne a keď sa presťahujeme do domu tak ich chcem chovať viac. Časom aj nejaké strašilky, zlatohlavkov, modlivky a tak. Jeho ctené meno je Emanuel :D "prekvapivo" ... kdeee v akvarku ale v sietkovanej "taške" a kŕmila som ho ručne medovou vodou. Ale dnes som ho pustila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tííí jooo! Sieťková taška a medová voda :D! A pustila si ho? To som sa zabudla spýtať, či si ho plánuješ pestovať dlho alebo nie, Emanuela :D. Tak snáď sa mu bude dariť na slobode vo voľnej prírode :D! Tam ho ale nik nebude ručne kŕmiť, u teba mal iný luxus :-D!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Len nech daleko odleti, lebo inak skonci u mna v krabici:D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som mu zosuchala kridelka T_T luxus urcite nemal T_T... teraz banujem ze som ho pustila

    OdpovedaťOdstrániť
  6. nejak ťa chytili tie motýliky, ale pekné moc:-) skvelá záľuba, povedala by som:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára