Comics Salon a Istrocon 2009

Oneskorene, ale predsa.  Trvalo mi to dokopať sa k úprave fotiek, viete musela som si to nechať uležať v hlave.
Myslím, že všetkým je už jasné kedy sa tohto ročný festival anime, komiksov, sci-fi , fantasy konal. 11.-13. sebtrembra ,na známom mieste v Istropolise.


Piatok 11.teho to začínalo tradične o 14:00, a dovtedy sa tam stihla nazbierať pekná kôpka ľudí, ale aj tak mám pocit, že to bolo tak nejak "komornejšie" ako minulý rok. Minimálne tá rada bola o kus kratšia :D Program sa ako obyčajne skladal z prednášok na všetky možné témy, anime/ filmového premietania, obdivovania cospleyov atď.


Moje všeobecné pocity z tohto ročného CS sú zmiešané. Neviem, prišlo mi to také slabšie v porovnaní s minulým rokom. Až príliš často sa stávali chvíle, že som nemala kam ísť a napríklad také nedelu som celú presedela v kinosále. Ani za tým anime things obchodom som sa zase až tak nenadchla. (starnem? :D) Viac sa mi však páčilo, že sa Comics Salon vyvinul ako neoficiálny devmeet. Musím pochváliť myslím, že sobotnú prednášku od Teivosa o modernej architektúre, ktorá stála vážne za to! Humor, futuristické predstavy budov, rýchle historické zhrnutie, čo viac by si nerd ako ja mohol priať. A samozrejme aj značné spervertnenie architektúry (falicky vyzerajúce budovy boli samozrejmosťou :D) Jednoducho DO-KO-NA-LÉ. Jeden z tých najlepších zážitkov z CS. Rada som zase raz videla Luciu a dobre si pokecala, konečne som videla Janu-banu aj s jej Mišmom, z čoho som vážne nadšená, že som ich stretla, dokonca sme spolu posedeli na prednáške o fotografovaní.


A dve najsexi neko aké som kedy videla.
Skvele som si pokecala s Calahadom aka M3taldogom, u ktorého som si podla všetkého aj prehĺbila dojem vážnej deviantky, keď sa mi podarilo z prednášok o sci-fi zbraniach urobiť porno paródiu (ale tak, čo napadne každého normálneho človeka pri zbrani ktorá sa volá Vibra3000 a má ešte aj veľmi, ale naozaj veľmi pofidérny tvar :D) . M3talDoga som vlastne stretala najčastejšie zo všetkých deviantov.

Ďaľším pozitívnym zážitkom boli prednášky pani spisovateľky Petry Neomillnerovej, beseda, a krst jej dvoch nových kníh. Ja a Alis sme boli na všetkých a vždy sme sedeli v prvom rade. Úprimne vyzerali sme ako dvaja úchylní stalkeri, dúfam, že sme Neomillnerovú príliš nevystrašili. Jej beseda o knihách je ďaľším najlepším zážitkom z CS. Veľmi ma prekvapilo, aké témy ukryla do svojich kníh pod závoj historickej fantasy. Moderné reálie s fantasy tvárou.


Ako minulý tak aj tento rok ma nesklamala prednáška od Františky Vrbenskej, tentokrát o Čertoch a Diabloch. Krásne rozpracované a opäť ma úchvátil rozprávačský dar tejto českej fantasy spisovateľky. Kto nezažil, ten nepochopí, ale každému odporúčam zažiť aspoň jednu jej prednášku. Spôsob akým rozprávala, určite nadchne nejedného človeka.


Jediná vec, ktorá mi už opäť nevyšla bolo stretnutie so slečno Ayamee, s ktorou sme sa opäť tak nejak minuly. Mám pocit, že sa to stáva už pomaly festivalovou tradíciou. Dohodnúť sa a nestretnúť sa :D 



Ale inak bol Comics Salon a Istrocon prijemna akcia plná ľudí z devArtu, našej Kurotaku buchtičkovej PD partije a posedení na prednáška či filmoch. Úprimne teším sa aj na budúci rok a dúfam, že program bude o kúsok bohatejší, ale nech sa zachová atmosféra.






Vojdi a neublíž! Knihy ktorých príbehy nie sú slabým čajom sa ani čajom krstiť nemôžu.


 
 
beseda s Neomillnerovou


keď Well dostane do ruky katanu , tak to nikdy nedopadne dobre :D

Viac fotiek na Picasa.

Komentáre

  1. Krásny report, až som si zaspomínala, ach... Mne sa ľúbilo, hoci uznávam, že som tiež sedela tuším poväčšinou v kinosále... Ale dávali Twilighta! A X-menov a... Ok, som tichooo :)

    Inak, neviem ako ty, ale ja som ťa tam videla, čiže sme sa technicky vzaté už takmer stretli! Tvoja parochňa sedela na dákej prednáške tak, za galériou či ako to nazvať, veď snáď vieš... A ja si tam teda tak okukujem tie obrázočky a voilá, Well-chanina parochnička! Ale vravím si, že má prednášku, čo budem po nej húkať alebo tak! Po filme (alebo to bolo anime, kam som sa o chvíľu ponáhľala?) zavolám, tuším som si to číslo ukladala a... Prichádza triviálna výhovorka - no nevybije sa mi mobil? Yuuki, zabijem ťa! (Yuuki je meno môjho mobilu) To bolo sobota, potom prišla nedeľa, kedy som akosi... zabudla ^///^. Mala som na starosti Myzarey-chan, odprevadiť ju na bus a... Totál mi to vyfučalo z hlavy, volať ti! Škoda, že som nespozorvala dáku tyrkysovú (či čo to je za barvu), hneď by som si spomenula, ja hlava deravá vymetená!

    Čiže dúfam, že na budúci rok to nebude už také... tradičné :D.

    Báj d vej, na AnimeShow sa nechystáš? :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. rozmyslala som, ze tento rok uz konecne na ten comics salon pojdem (registrujem ho totiz uz od prveho rocnika, ale vzdy mi do toho daco voslo), no uz z plagatov sa mi to zdalo take poslabsie, akoby...neviem, akoy to mu nieco chybalo. a tak om ostala doma ;) ale pekny report a pekna tyrkysova ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára