A tak

Nie som prvá a ani posledná. Nezabijem sa kôli tomu, na to nie som až taká špina. Výsledok by sa príliš podobal dominu, teda ono by to bol čistý domino efekt v jeho plnej kráse. Aj keď egoizmus je niekedy tak pekný. Ďaľší z mojich x-tých trafených snov.
Nie som dostatočne trhnutá, aby som bola divná, ale som príliš divná na to, aby som bola normálna.
-Neuvedomuješ si súvislosti!
Prosím? Čože? Myslím, že si ich uvedomujem lepšie ako vy.
- Čo keď zostanete samé? budete žiť ako dvaja cudzí ľudia?
Pravé pre túto možnosť , je robota tým správnym riešením, alebo nám dom zaplatíte vy? Pardon, to by ste si nemohli kúpiť nové topánky, hodinky, tašku. Všetko má svoju cenu, aj ľudská dôstojnosť, a všetko sa dá vyjadriť peňažne. Žijeme v takej dobe, alebo chcete ísť loviť do lesov? Zbierať korienky a lesné plody? Prosím? Viete aké su na Slovensku nezmyselné zákony o ochrane životného prostredia? Že vás ochranár môže zastreliť? Zbiť? Dať zavrieť? Keď sa náhodou rozhodnete utekať? Ochrana jedinca je nezmyselná, ak si na mieste jeho výskytu postavíte luxuxnú chatu, kde budete chodiť na ešte luxusnejších Jeepoch. Nie, to je nárazove znečistenie, to neubližuje prostrediu, pravda. Ešte stále sa môžete stratiť v pralese.... ak ich dovtedy niekto nevyklčuje.
-Urči si priority!
Ja ich mám, aj keď sú prízemnejšie, ako by mohli mnohý dúfať. Náš živočíšny pud po prežití dobre zdegeneroval v modernej spoločnosti. A možno sa povýšil na vyšší level prežitia.
Tento svet je dokonalý, jeho fungovanie, DNA, fyzika, matematika, biologický roboti. Koho to zaujíma? Sú "dôležitejšie" veci. Čo sa budeme oštiepkovať? Prečo sa kochať nad dokonalosťou pavúka, stonožky, ježury,(etc) keď to je tak "nechutné"? My sme nechutní. Nezmyselná mozaika. Nepreceňujme sa, nie sme nič viac. Robíme z toho všetkého príliš veľkú vedu. Naša vlastná obmedzenosť tak činí. Ale veď nám je dobre nie?

Kto potrebuje nemocnice? Pome ich exzekuovať! Lebo majú dlhy! Zlé, zlé, zlé nemocnice! Treba si dať čo najdrahší kožúšťok a ísť sa otŕčať. TO je TO PODSATNÉ! A nie NEJAKÉ nemocnice. NAČO! Cesty? Načo, hlavne že majú svoje zabo-myšie vojny. Kto má väčší bachor ten je dôveryhodnejší, je to prasa bližšie ku korytu, tak dúfame, že možno keď sa dostatočne prežerie, tak mu kúsok od huby odpadne aj pre nás. Pome prostestovať! Ale bacha na to, jedine OHLÁSENE! Lebo inak ste zločinec. Dovoľujete si povedať niečo bez oznámenia? Ale prosím vás. AKO SA OPOVAŽUJETE! Ste horší ako vrah. Ten má z istéhoé zvráteného hladiska aj význam pre túto spoločnosť, narozdiel od vás. Seďme si na prdeli a hľaďme si bachory. Chutilo, pravda?
Riešenie? Riešenie prosím pekne neexistuje. Kto nebeží, ten nežere.

Komentáre

  1. za prve..preco sa mi to tu zobrazuje v spanielcine? chces ma zabit?

    potom, kta ta tak vytocil v prvej casti? (v druhej je to jasne, nepriame prirovnanie vrazdy so slobodou prejavu? uff..odvazdne, nemyslim tym vsak, ze neodvodnene)

    zaujimal by ma kontext tych "suvislosti, ktore si neuvedomujes".

    Nuz a pud sebazachovy/prezitia. Samozrejme, ze sa zdegeneroval, ludia nemaju cas verit tomu, co sa naozaj deje, niektori ani nechcu..ale taka je ludska povaha uz cele starocia. Kedysi panboh povedal, tak bolo. Neskor pan kral povedal, tak bolo. Nik sa nepytal (aspon nie dvakrat). A dnes? Ako TV povie, tak je. Ci je to pravda, na tom nezalezi..to sa nepredava. Ale aj to vsetko raz pominie. Nahradi sa niecim inym. Uvedomela spolocnost je nieco, co si nemozeme dovolit. S takymi sa neda manipulovat. A co by to bol za zivot, keby si niekto nemohol robit co chce na ukor ostatnych. Riesenie nie je. Aspon nie trvale, ono sa to zmeni na nieco ine, v niecom lepsie..v niecom horsie..mozme len dufat, ze toho horsieho bude menej. Dolezite je prezit.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára